Foto: Pixabay
Kalapüük
27. august 2019, 11:05

OHTLIK JULGUSTÜKK: kalamees sumas paati päästes krokodillidest kubisevas jões

„Kui sa hakkad laagrisse hiljaks jääma ja vett pole, aga lähed ikkagi.“ Nii kirjutati kalapüügifännide grupis NT Fishaholic's Fishing kaadrite kohta, kus mees püüab paati madalikult lahti sikutada ega hooli tõigast, et tegu on Austraalia ühe krokodillirohkeima veekoguga.

Ilma särgita meest nähti mõõna ajal paati madalikult lahti sikutamas Mary jõe osal Shady Campi lähistel – see on kalameeste seas populaarne paatide veeskamise koht Põhja-Austraalias, vahendas Daily Mail.

Väga võimalik, et köiega paati tõmmates vees kahlanud mees polnud teadlik ühest olulisest tõigast: nimelt on just selles kohas rohkem krokodille kui kuskil mujal Austraalias. Sealse piirkonna kõigis jõgedes on keskmiselt viis krokodilli ühe kilomeetri kohta, aga Mary jõel tõuseb nende ohtlike roomajate arvukus sama lõigu peal kuni 15ni.

Shady Campis on olemas vaateplatvorm, mille kasutajate jaoks on igal kellaajal krokodilli nägemine sisuliselt garanteeritud.

Videot näinud kalamehed tõdesid, et paadiomanik ja tema kalastamiskaaslased riskisid aluse vigastamisega – ja seda eeskätt põhjusel, et nad ei vaevunud uurima tõusu-mõõna graafikut.

Pealtnägijate kinnitusel pääses kalamees lõpuks terve nahaga. Mees jaksas paati vedada vaid paarkümmend meetrit allavoolu. Lõpuks viis ta köie kaldale oma auto juurde ning sai selle abil paadi madalikult kätte ja kaldale veetud.