Kalastamine Hiinas.Foto: Pixabay
Kalapüük
28. august 2019, 11:15

Hiina asub võitlema elektri ja lõhkeainega kalastamise vastu (3)

Hiina põllumajandusminister teatas, et riik ootab avalikkuse vastukaja seaduseelnõule, mille eesmärk on pidurdada ebaseaduslikku kalapüüki ja kalavarude ammendumist – sest praegune seadusandlus kalandusvaldkonna jätkusuutlikkust ei taga.

Hiina püüab leevendada kahju, mis on kalavarudele tehtud nii jõgede ja järvede liigse ekspluateerimisega (tammid ja elektrijaamad), ülepüügiga kui ka tööstusreostusega.

Juba on rakendatud karmimaid piiranguid kalapüügile jõgedel, järvedel ja rannikualadel, aga mõned liigid, nagu näiteks Hiina tuur, on väljasuremise äärel.

Hiina põllumajandus- ja maaeluministeerium ootab avalikkuselt seaduseelnõule ettepanekuid 28. septembriks, vahendab Daily Mail. Ministeeriumi teates märgiti ka seda, et ebaseaduslikud ja kahjulikud kalastusviisid, nagu näiteks kalapüük elektri või lõhkeaine abil, on Hiinas tänaseni tõsine probleem.

Riik tahab muuhulgas muuta kalapüügikvoote ja püügilubade andmise poliitikat, parandada järelevalvet kalapüügialuste üle, suurendada järelevalveametnike arvu ja hakata ebaseaduslikku kalapüüki harrastanud aluseid konfiskeerima.