Foto: Kuvatõmmis
Kalapüük
30. august 2019, 10:22

VIDEO | Lõbu rohkem kui rubla eest: Austraalia kalamees sooritas maailma esimese droonipüügi (2)

YouTube’is lööb laineid video, kus mees istub mugavalt drooni külge kinnitatud tooli, tõuseb vee kohale õhku ja tõmbab ridvaga kala välja. Kaasa võetud õlle rüüpamiseks ei näi tal siiski mahti olevat.

Austraalias Brisbane’is ehitas üks seltskond drooni, mis oli piisavalt tugev, et tõsta õhku kalamees koos tooli, õngeridva ja õllega. Juba on sotsiaalmeedias sadu tuhandeid kordi vaadatud meeste videot, kus üks neist drooni puldiga kontrollib ja teine õhus selle küljes rippudes kala püüab.

Kuue propelleriga droon tõusis õhku Melbourne’ist põhjas Macedon Ranges’is Upper Colibani veehoidla kohal. Videost näeme, kuidas kalamees maailma esimest droonipüüki sooritades ka ühe soomuselise välja õngitseb – see näib küll olevat juba roogitud ja puhastatud.   

Sotsiaalmeedias on paljud inimesed õnnitlenud mehi hämmastava saavutuse üle ja avaldanud arvamust, et kui selline viis ka tingimata kalapüügiks ei sobi, siis võiks nii kindlasti teha näiteks kalaluuret ja päästa inimesi raskesti ligipääsetavatest kohtadest.

Aga kohalik tsiviillennunduse amet on juba alustanud uurimist arvatava lennundusturvalisuse rikkumise üle. Sellise teo eest võidakse karistada kuni tuhandedollarilise trahvi või viieaastase vangistusega.