Foto on illustreeriv.Foto: Pixabay
Kalapüük
30. august 2019, 12:12

SEE POLE MEMMEKATELE: mees tabas kalapüügivõistlustel palja käega 39kilose säga (7)

USAs Oklahoma osariigis peeti tänavu juba 20. korda ohtlikku säga paljaste kätega püüdmise võistlust. Võitjaks osutus mees, kes „nuudeldas“ välja rekordilise 38,5 kilo raskuse eluka.

Nate Williams nentis Fox Newsi teatel, et ta ei näinud mitte midagi, kui hiiglaslik säga tal hammastega käest kinni haaras. Sellest hoolimata õnnestus mehel elukas kaldale sikutada ja teenida välja oma kolmas võit võistlusel Okie Noodling Tournament. Arvatavalt on see kala Paul’s Valley’s peetava võistluse 20-aastase ajaloo suurim.

„Nuudeldamine“ on kalapüügi viis, kus kalamees kasutab suurte merihuntide püüdmiseks vaid oma paljaid käsi. „Nuudeldajad“ sumavad või ujuvad läbi mudase vee, otsides põhjas sägade pesa-auke. Kui selline leitud, torgatakse käsi auku ja loodetakse, et elukas käest kinni haarab.

Paljaste kätega püüdjat varitsevad erinevad ohud. „Nuudeldaja“ võib uppuda, teravahambuline kala võib teda vigastada ja lisaks võivad püüdjat rünnata alligaatorid ning kilpkonnad (kes mõnikord hüljatud säga-auke kasutavad).

Tänavu viidi võistlus tänu paduvihmadele läbi väga kõrge veetaseme juures ja sestap olid tingimused raskemad kui tavaliselt. Williams kasutas võistlusel snorgeldamisvarustust ja oli sügava vee tõttu isegi mõelnud osalemisest loobuda.