Kalapüük

Valitsus otsustab, kas Linnamäe pais säilib või mitte (9)

LISA KOMMENTAAR

Kaarel7. september 2019, 14:45
Loodan väga, et valitsus teeb õiglase otsuse Linnamäe elektrijaama alles jätmiseks, sest ehitusmälestisena on ta säilitamist väärt. Nüüd küsiksin auväärt keskkonnakaitsjatelt, kui palju lõhesid oleks innukalt trüginud ülesvoolu,et heita marja just mõnesaja meetri kaugusele lõhutud tammist. Allpool on ka kärestik ja võimalus kudeda.Samuti küsin kaluritelt, kui palju on nemad nõus panustama elektrijaama lõhkumiseks, on ju nende saagid sellega seoses tulevikus palju suuremad. Selles sõjas kõigile osapooltele jõudu ja jaksu!
Muinsuskaitsja5. september 2019, 12:38
Mis lagundab muinsusobjektiks kuulutatud paisu kõige rohkem? Teadagi vesi! Seega avame osa juba lagunevast paisust, et kalad saaks liikuma ja "muinasobjekt" säilib meil põlvest põlve.
Vastupidi7. september 2019, 14:54
Pais säilib paremini, kui ta on ühtlasema temperatuuri juures. Ühtlasem temperatuur on aga siis, kui paisjärv on vett täis. Vesi hoiab paisu läbi külmumast ja seetõttu ei lõhu külmumine paisu nii palju, kui läbikülmumine. Ega need paisud niisama kaua vastu pole pidanud. Vaadake katuseta jäänud ehitisi, need on mitmel pool praktiliselt maatasa.
oh5. september 2019, 12:38
see jaam annab rohkem tulu kui need kalakesed mis üleval pool kinni püütakse+ midugi salaja´+ nii et las jaam jääb ikka alles.
Pretsedent5. september 2019, 12:19
Peale Sindi paisu lammutamist kuivas Pärnu jõgi praktiliselt nireks.
kix6. september 2019, 10:08
Kuidas seda vett ennem paisust ülevalpool rohkem oli? Loogika ei sega? Kui sa lased aiavoolikuga vett pesukaussi, siis pesukausist tuleb välja täpselt sama palju vett, nagu kraanist voolikusse lastakse. kui võtad vooliku pesukausist välja, siis kraanist voolab sama palju vett. Jah, paisutuse juures oli rohkem vett, aga mis sellest kasu, kui kala sinna ei saanud.
5. september 2019, 11:54
Kas Jägala juga siis ka lammutatakse, et kalad edasi pääseks.
Kuidagi kahtlane5. september 2019, 09:47
on see paisude lammutamise kampaania....kas varsti minnaksegi põhjavee taseme kallale, et fosforiit lihtsamalt kätte saada......?
Max5. september 2019, 11:03
See "vastik" euroliit nõudis kaladele vaba liikumise tagamist juba 2015.aastaks....