Foto: Tiit Tamme
Eesti uudised
12. september 2019, 13:49

Eestlased on kliimaküsimustes Euroopa kõige ükskõiksemad (27)

Ehkki Eesti elanikud on hakanud võtma kliimamuutusi tõsisemalt, on nende osakaal, kes peavad globaalset soojenemist probleemiks või üldse väljendavad seisukohti kliimamuutuste teemal, endiselt üks Euroopa Liidu madalamaid, selgub sel nädalal avaldatud Eurobaromeetri uuringu tulemustest.

ERRi uudisportaal kirjutas, et Eestis arvab 59 protsenti vastajatest, et kliimamuutus on "väga tõsine" probleem ja kuigi seda on 10 protsendipunkti võrra rohkem kui eelmisel küsitlusel 2017. aastal, jääb see alla Euroopa Liidu keskmisele, mis on 79 protsenti. Nende osakaal, kes peavad seda olulisimaks probleemiks, millega maailm silmitsi seisab, on suurenenud seitsme protsendipunkti võrra – 16 protsendini, aga see on endiselt madalam kui EL-i keskmine, mis on 23 protsenti.

Eesti elanikest peab maailma ees seisvatest probleemidest kõige tähtsamaks rahvusvahelist terrorismi 22 protsenti, relvastatud konflikte 18, vaesust, nälga ja joogivee puudumist 17 ning kliimamuutusi 16 protsenti.

Uuringu ülevaatest selgub, et kõige tõsisemaks probleemiks peavad kliimamuutusi Malta, Kreeka ja Hispaania elanikud, kõige madalamalt hindavad selle teema tõsidust aga Eesti ja Läti inimesed.