Kalapoe pidaja Rex Goldsmith sai teada, et sotsiaalmeedia pidas kalapilte häirivaks. Foto: Rex Goldsmith/Instagram
Kalapüük
13. september 2019, 11:21

LUMEHELBEKESED: sotsiaalmeedia tsenseeris „häirivaid“ kalapilte (3)

Populaarse Inglismaa kalapoe omanik sai nördimusega teada, et Instagram on pidanud tema jagatud kalapilte häirivaks ja neid tsenseerinud.

Rex Goldsmith peab Londonis edukat kalapoodi The Chelsea Fishmonger, kirjutas Daily Mail. Mees leidis, et kalapiltide ja –videote jagamine sotsiaalmeedias võib aidata kauplust inimestele veelgi paremini reklaamida.

Ootamatult sai kalakaupmees aga teada, et tema Instagrami kontot külastanud inimesed nägid seal teadet: „See video sisaldab tundlikku sisu, mida paljud võivad pidada solvavaks või häirivaks“.

Kalapildid olid ära hägustatud ja nende nägemiseks tuli piltidele eraldi peale klikkida.

„Minu meelest on see natuke naeruväärne,“ sõnas mees Daily Telegraphile. „Ma ei tea, kas postituse peale on kaevanud taimetoitlased või on Instagram seda tsenseerinud, sest on pidanud seda veganitele solvavaks. Mul pole aimugi, miks üldse peaks mõni vegan sotsiaalmeedias kalapoodi jälgima.“

Kalakaupmees sõnas, et kui tsensuur jätkub, siis võiks toidumüügiga tegelejad koonduda ja ühiselt Instagrami kasutamisest loobuda. Seda enam, et Goldsmith polnud esimene sedalaadi tsensuuri ohvriks langenu: varem on hägustatud mitmeid pilte, mis kujutavad liha.

Sotsiaalmeediakanal teatas vastuseks meedia päringule, et Goldsmithi postitus tembeldati tundlikku sisu sisaldavaks eksikombel ning nüüdseks on vastavad märked ja filtrid maha võetud.