Kaader hai surnukslohistamise videost.Foto: Kuvatõmmis/Instagram
Kalapüük
16. september 2019, 11:41

Kohus saatis vangi hai surnuks lohistanud ja seda filminud kalamehed (4)

Suvel kaks aastat tagasi sidusid kolm Florida meest tabatud haikala köiega mootorpaadi külge ja vedasid ta paadiga suurel kiirusel sõites surnuks. Mehed tegid oma sadistlikust üritusest video, see sai hiljuti sotsiaalmeedias avalikuks ja suure pahameele osaliseks. Loomapiinajad tuvastati ja lõpuks said nad oma teo eest ka karistuse kätte.

30aastane Robert Benac III sõlmis süüdistajaga kokkuleppe, et mitte loomapiinamise eest kohtu alla minna, vahendas Daily Mail. Mees nõustus karistusega, milleks on kümme päeva vanglakaristust (seda on võimalik kanda jupikaupa nädalavahetustel), 2500 dollarit trahvi ja 250 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd loomade varjupaigas. Lisaks kaotas Benac kolmeks aastaks kalapüügiõiguse.  

Videos kasutatud paadi juht Michael Wenzel (22) sõlmis sarnase kokkuleppe ja sai samuti karistuseks kümme päeva vangistust.

Kuna kolmas kalamees Spencer Heintz (24) nõustus kahe sõbra vastu tunnistama, siis temale süüdistust ei esitatud ja Heintz pääses karistuseta.

„See on haige. Selline on tänapäeva ühiskond,“ kommenteeris sündmust 68aastane haikütt Mark Quartino, kes enda kätte sattunud loomapiinamisvideo sotsiaalmeedias avalikustas. Õigupoolest olid piinajad Instagramis Quartino sõbrad ja saatsid video kiitlemiseks talle ise. „Nad saatsid video mulle, et näidata „hei, vaata, mis me tegime“ ja saada minu heakskiitu,“ kommenteeris haikütt. „Nad ei saanud seda.“

Sotsiaalmeedias on ka videosid, kus Wenzel tulistab haid püstoliga pähe ning kus Wenzel ja Benac valavad õlut hiidahvena suhu. Quartino leidis, et Benaci ja Wenzeli karistused pidanuks olema karmimad.

„See saadab vale sõnumi inimestele, kes teevad samasuguseid asju,“ sõnas mees.

„See, mida nad tegid, oli kohutav,“ tõdes haikütt, kelle sõnul tuleb elusolend tappa kiiresti ja inimlikult.