Sindi pais septembris 2019. Foto: Sander Hirvesaar
Kalapüük
1. oktoober 2019, 10:43

Keskkonnaagentuuri üleskutse: anna teada Sindi kärestiku kandis märgatust (23)

Aasta tagasi alustati keskkonnaagentuuri eestvedamisel Sindi paisu lammutamisega eesmärgiga rajada sinna kaladele ja veespordisõpradele läbitav kärestik. Septembri lõpus valmis kärestikust oluline osa ning kalade rände vaba liikumine ja veesportlaste suur rõõm uuest meelispaigast on leidnud esimesi kinnitusi.

Et jäädvustada märke, emotsioone ja mõtteid projekti tulemustest, palub keskkonnaagentuur kõigi loodusesõprade abi. Kui oled viimase aasta jooksul (alates oktoobrist 2018) pannud tähele midagi põnevat, positiivset või tähelepanuväärivat Pärnu jões, lisajõgedes, kallastel, ümbritsevatel aladel, siis anna sellest märku. Olgu selleks siis märgatud või püütud kala kuskil, kus ammu pole sellist liiki kohatud, uued võimalused veespordiks, põnevad külaskäigud Sindisse (või Jändjasse, Vihtrasse) jne. Oodatud on kõik lood, fotod ja pisimadki tähelepanekud. Kui ei pea paljuks, märkige ära oma nimi ja paik, kus sündmus toimus.

Info saab edastada keskkonnaagentuuri projektijuhile Külli Tammurile ([email protected]). Agentuur palub lisaks ära märkida, kas saatja on nõus oma nime ja fotode avalikustamisega.

Sindi linnas paiknenud pais asus Pärnu jõe suudmest 14 km kaugusel, olles vee-elustikule ületamatu ja blokeerides rändel olevatele kaladele 90% Pärnu jõestikus asuvatest kude- ja elupaikadest. Olukord lahendatakse ELi võimendusel projekti „Pärnu jõestiku elupaikade taastamine“ raames.