Eesti hüsteerilise ajakirjanduse teene. Kalatööstusega on jokk, võtke nüüd lihatööstus käsile, seal ka mingid tegelased . Tubli ajakirjandus terve põllumajandus ootab teie teenet.
See mida Mart Laar ei jõudnud hävitada tuleb ommeti kuidagi liistule võtta.
Lihtne arvutus numbrite vahel näitab et ettevõte müüs kala välja hinnaga 1,31 eur kilo. Umbes sedasi peaks jah olema hind ka kokkuostus, kus kaluritelt kala ära ostetakse.
Kui Soomes Norra lõhe müügiletil oli hoiatus, et seda lõhet ei soovitata sööta vanureid, rasedaid naisi, lapsi ja lõhe hind oli kuus euri, meil need hoiatused puuduvad siiani ja lõhe hind kaksteist euri. Meie kaupmeeste ahnus on ikka kohutav.
see. Norras on tugev lõheturg. Hea kala ostetakse ära kohe ja ruttu. S..t kala jääb järele ja selle ostavad ära "õiged" ärimehed, kes kala siia veavad ja sellele 100% hinda otsa keevitavad. Norras ei saaks sellist kala nagu siin müüagi.
soolasin 5-6 a tagasi norra lõhet. Kui pimedast sahvrist tooma läksin, siis hiilgas . Naabrimees laenas dosimeetri ja foon kalal oli üle kahe korra kõrgem. Sest ajast pole seda kala söönud. Ainult Eesti vikerforelli või tuura.
Nii see ongi. Kui kalur saab lõhe eest mis ta merest püüab ca eur kilost, siis kasvatus müüb vist natuke odavamalt hulgi. Lihtsalt vahendajad neelavad suure kasumi. Eestiski saab kalur räime eest ca20 senti kilost ja poodi jõuab 1.30-ga. Ehk siis kaladel ongi ca 600% juurdehindlust, kui poeletile jõuab. Selles suhtes on lahe vaadata maksimarketis latika hinda. Suitsulatikas ca 3eur kilo ja värske ca 6 eur kilo. Huvitav on lihtsalt asja juures see, et suitsetamisega kaotab kala kaalust ja samas on lisa kulutused ja lisa töö. Aga hind on odavam, kui värskel.
KOMMENTAARID (17)