Foto: Kuvatõmmis/YouTube
Kalapüük
23. oktoober 2019, 10:31

VIDEO | Vihane loomakaitsja õngemehele: „Sa üritad ju kalu tappa...“ (48)

Austraalias sattus üks kalamees järve ääres õnge leotades omapärasesse konflikti: loomakaitseaktivist süüdistas teda katses kalu tappa ning filmis õngitsejat tõendusmaterjali saamiseks.

Kalamees Lincoln peab YouTube’is õngitsemise teemalist kanalit Land Fish TV, vahendas Daily Mail. Mees oli sel kuul Melbourne’is Albert Parki järve ääres koos sõbra ja kaameraga õngitsemas ning videomaterjali salvestamas. Ühtäkki ründas neid naisterahvas, kes süüdistas mehi „looduse häirimises“ ning eriti kurjustas nendega luikede lähistel õngitsemise pärast. Loomakaitseaktivist filmis õngemehi oma telefoniga, ilmselt selleks, et meeste arvatava kuritöö tõendamiseks tõestusmaterjali saada.  

Lincoln ise filmis omalt poolt kurja looduskaitsjat ning postitas video oma kanalile.

„Kas te silti lugesite? Seda silti, mis ütleb, et looduse häirimine on keelatud?“ kurjustas naine.

„Me ei häiri loodust,“ vastas Lincoln.

„Te püüate kala, te üritate kalu tappa,“ protesteeris naine. „Siin on luigepojad, luiged püüavad oma järglasi üles kasvatada ja teil on plastikust õngenöör vees, kas see on teie meelest mõistlik? Kas te üldse ei hooli?“

„Ma austan loodust, ma vabastan kalad pärast püüdmist ja ma järgin seadusi,“ vastas Lincoln rahulikult.

„Ma ei saa aru, kuidas te iseendaga elada suudate,“ kurjustas naine ja tormas minema.

Albert Parki järv on populaarne kalastuskoht, kuhu on asustatud rohkelt kuldahvenaid ja vikerforelle. Võimude teatel on seal kalapüük loa alusel täiesti lubatud.

Aga juutuuberiga kurjustanud naise protest polnud ainus omasugune: loomakaitseaktivistid on viimastel kuudel olnud senisest häälekamad, korraldanud proteste ja häirinud loomakasvatusfarmide tööd. Alles äsja protesteeris grupp veganeid Perthis ühe lihunikupoe juures, käes tapamaju kujutavad pildid.