SaduFoto: Robin Roots
Ilm
27. oktoober 2019, 17:08

ILMATAAT ARMU EI ANNA: uuel nädalal sajab vihma, lörtsi ja ka lund (4)

Oktoobrikuu viimasel nädalal muutub ilm jahedamaks ja öösiti langeb õhutemperatuur alla nulli kraadi. Sajuhooge esineb nii vihma kui lörtsina, sisemaal ka lumena. 

Esmaspäeval tungib madalrõhkkonna serva mööda põhjakaarest külm jõuliselt sisse, vahendab ilmateenistus.ee. Sajuhooge on kohati ja vihma sekka tuleb ka lörtsi. Lääne- ja loodetuul on öösel veel tugev, päevaks rahuneb ja pöördub läänekaarde. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni +2 kraadi, rannikul kuni +6°C, päeval 3 kuni 7 kraadi.

Teisipäeval jääb Soome ja Venemaa kohal tiirlema madalrõhkkond ja selle lohk liigub üle Eesti. Toob sajuhooge enamasti lörtsina, idapoolsetes maakondades samuti lumena ning saartel ja rannikul ka vihmana. Tuul pöördub läänekaarest põhjakaarde ja tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +2 kraadi, rannikul kuni +5°C, päeval 1 kuni 5 kraadi.

Kolmapäeva  öösel liigub kuivema ilmaga kõrgrõhuhari üle Eesti. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on -1 kuni -5 kraadi, rannikul kuni +3 kraadi. Päeval liigub loodevoolus Norra merelt madalrõhkkond Soome ja laieneb üle Eesti ning toob vihma- ja lörtsihooge, sisemaal algul ka lund. Edela- ja läänetuul tõuseb tugevaks. Õhutemperatuur on 1 kuni 6 kraadi.

Neljapäeval  ulatub madalrõhkkonna serv üle Eesti. Vihma- ja lörtsihooge on sagedasti. Puhub tugev läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +4 kraadi, rannikul kuni +7°C, päeval 4 kuni 8 kraadi.

Reede  öösel madalrõhkkonna mõju väheneb ja sajuhooge on kohati. Loodetuul nõrgeneb. Päeval liigub üle kõrgrõhuhari ja ilm on enamasti sajuta ning võrdlemisi nõrga läänekaare tuulega. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +1 kraadi, rannikul kuni +5°C, päeval 0' kuni +5° kraadi.