Foto: Teet Malsroos
Ilm
28. oktoober 2019, 13:56

ILMAPROGNOOS | Järgnevad päevad kimbutavad lume ja lörtsiga

Sellel nädalal läeb ilm märgatavalt jahedamaks ja öösiti langeb temperatuur aegajalt miinuskraadideni. Oodata on ka lumesadu ja lörtsi.

Teisipäev toob sajuhooge öösel vihma ja lörtsina. Päeval on oodata lörtsi ja sisemaal ka lund. Vaid saartel tuleb sekka ka vihma. Tuul puhub valdavalt loodest ja päeval tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -2..+3, päeval 0..+5 kraadi.

Kolmapäeval liigub üle Eesti kuivema ilmaga kõrgrõhuhari. Kohati sajab lund ja lörtsi. Tuul on öösel veel tugev ning puhub loodest, päeval puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -1..-6, rannikul kuni +3, päeval 0..+5 kraadi.

Neljapäeva öösel jõuab Soome madalrõhkkond ka Eestisse ning tõstab edelatuule tugevamaks. Põhja-Eestis hakkab lörtsi ja vihma sadama. Päeval liigub madalrõhkkond Peterburi lähistele ja selle servas on meie ilm lörtsi- ja vihmasajune. Tuul pöördub loodesse ja on tugev. Õhutemperatuur on öösel 0..-5, rannikul kuni +5, päeval 2..7 kraadi.

Reedel sirutub üle Eesti kitsas kõrgrõhuvöönd. Saju võimalus on võrdlemisi väike, aga rannikualadel võib veidi lörtsi poetada. Tuul rahuneb. Õhutemperatuur on öösel -3..+2, rannikul kuni +5, päeval -1..+3, saartel kuni +5 kraadi.

Laupäeval jääb Eesti kahe rõhuala vahele ja tugevneb kagutuul. Saju võimalus on väike. Õhutemperatuur on öösel -1..-6, saarte rannikul kuni +5, päeval -1..+5 kraadi.

Pühapäeva öösel sajab kohati, päeval aga laialdasemalt vihma, sekka tuleb ka lörtsi. Lõunakaarest tuleb pisut mahedamat õhku ja õhutemperatuur on öö hakul 0..-4, saartel ja läänerannikul +1..+6, päeval 1..6, saartel kuni 9 kraadi.