Kalapüük

Kalastuskaarte saab tulevast aastast nädala kaupa, muutuvad ka lõhe ja meriforelli püügitingimused (7)

LISA KOMMENTAAR

Harrastaja2. november 2019, 10:19
Nädala variant on ok, aga luba vōiks kehtima hakata sellest hetkest, kui selle ostan ja kesta nädal. Täiesti loogiline ju. Praegu on aga seis nii, et kui tahan nt pühapäeval ja esmaspäeval võrku lasta, siis pean ostma 2 erinevat luba, sest nädalane luba algab esmaspäevast ja lõpeb pühapäeval, olenemata, millal loa ostan. Absurd.
Viidikas31. oktoober 2019, 22:08
-TO - IlmaLõheta: Seni kuni Linnamäe pais seisab ja kaladel pole pääsu edasi siis selle väikese kudelõigu kasu on nagunii null. Vähemalt on koht kus saab ennast vahepeal välja elada. Ehk jätab siis mõni kahtlasem tegelane mõne teise jõe peale minemata kui sealt selle mõne lõhe välja kraabib. Looduslikust seisukohast ei muuda see paarikümne tegelase püük midagi hetkel. Samas pigem tekib küsimus, et kus see auhinnatud ja taevani kiidetud EKS siis on ka oma vabatahtlikega? Jubedalt peaksid ju igal pool kohal olema aga essugi! Paljas mula.
Õngemeeste31. oktoober 2019, 15:53
ja sikutitega püük tuleks lähemaks kolmeks aastaks Pärnu jõgikonnas üldse keelata. Need õngepoisid tirivad peagi kõik jõkke lastud tuurad välja kui keeldu peale ei panda.
Ilma Lõheta30. oktoober 2019, 12:57
Kas lõhe võtab lanti või on kogu püük puhas tragimine ? Keegi võiks seal (jägala)nats kontrollida ka seda kuna tragitakse ikka palju ja suuri kalu mitte 2-3 kg silkusi. Miks seda kude ajal püüki vaja on? Pole mingi c&r pooldaja aga kui lubada mingit püüki kude ajal siis võiks see olla ainult c&r. Muidu nagu Põlula töö kaotab mõtte kui mõni nädalas paar 5 -10kg lõhet koju tassib...
Viidikas30. oktoober 2019, 11:43
Ahaaa, sain aru mis see eraldi jõekaupa kalastuskaart tähendab. Kui praegu saab ühe ostetud lõhe kaardiga käia 24 tunni jooksul näiteks 5 erineval jõel õnne proovimas siis uue süsteemiga peab igale jõele eraldi pileti ostma. Ehk siis praeguse 7 € päev ja käid näiteks 3 jõge läbi siis uue süsteemiga maksad kolme jõe eest 3x7€ = 21€. Seega lihtsalt nöörivad rohkem raha ja muud ei midagi. Aitäh Eesti Wabariik. Suurepärane võimauls jälle raha kokku kraapida ja ise mitte midagi vastu pakkuda (näiteks tehke ära ja avage Jägala tamm kaladele).
Ülo30. oktoober 2019, 07:40
Võiks võrgupüügil siis ka päevapilet 1 euro olla, nii kui nii kõik 7 päeva ei püüa, siis lihtsalt maksad tühja, eriti nüüd kus kallimaks läheb. Võrdsuse nime all see kuupõhine nädalaseks tehakse, aga tegelikkuses eesmärk ikka riigikassat suurendada harrastajate arvelt
Viidikas30. oktoober 2019, 07:32
Ma ei saa aru kus siin artiklis see lõheliste püügiks muudatus siis on? Juba praegu antakse kalastuskaarte konkreetse jõe põhjal. No peaaegu konkreetse. Selles suhtes, et on määratud konkreetsed jõed kus lõheliste püügiluba kehtib. Täieliku kuderahu ajal on siis võimalik püüda vaid Jägala ja Narva jõel. Ehk siis midagi ei muutu?! Lisaks on juba tänapäeval lubatud päevapüük 2 lõhelist. Ehk siis mis muutub????