Video: Tiit Tamme
Toiduvideod
5. november 2019, 15:29

VIDEO | MEKIME VEGANLIHA: Õhtulehe ja Toidutare eksperdid üllatusid – vaata, millisel moel! (33)

Esmalt on muidugi küsimus – milleks on veganitele vaja lihaasendustooteid? Nagu taimetoiduaustajad on öelnud, peitub vastus tekstuuris, maitses ja traditsioonides. Tahaks ju kogeda neidsamu emotsioone, mida lihamekk tekitab, ilma et mõni elav olend seetõttu oma elu kaotaks või peaks taluma halba kohtlemist.

Õhtulehe toimetaja Evelin Kivimaa ja Toidutare peatoimetaja Manona Paris käisid oktoobri alguses vegantoidu sümpoosionil Food Innovation Summit mekkimas, kuidas hinnata taimseid vorste ja pihve.

Vaata videost, kuidas tundusid nisuvalgust meisterdatud pasteet ja kebab. Või kuidas on Venemaal saanud tõeline hitt-toode taimsest suitsuvorstist Tallinskaja. Tõepoolest, see suitsuvorst on vägagi nõutud toode idapiiri taga – samal ajal, kui meie sööme lihast valmistatud suitsuvorsti Moskovskaja, nõuavad nemad seal taimset analoogi Tallinskaja. Vaata videost, kas Tallinskaja teeb Moskovskajale silmad ette!

Lisaks muule saame proovida lihavaba burgerit Beyond Meati pihviga. Ning kas nisust tehtud peekon  ehk veekon ikka kõlbab kuhugile?

Mis muud kui head isu!