Saagrai ehk Pristis pristis on kantud äärmiselt ohustatud liikide nimekirja.Foto: Pixabay
Kalapüük
5. november 2019, 10:38

Saagkala surnukssaagijat ähvardab aasta vanglas (2)

38aastane ameeriklane tappis mullu suvel kaitsealuse saagrai, lõigates elektritööriistaga otsast tema ninamiku ehk „sae“. Nüüd võib meest selle julma teo eest oodata 50 000 dollarit trahvi ja üheaastane vanglakaristus.

Floridalane Chad Ponce on arvatavalt 3,7-4,3 meetri pikkuse ohustatud liikide nimekirjas oleva kala jõhkra tapmise üles tunnistanud, vahendas Daily Mail.

Mobiiltelefoniga filmitud videost oli näha, kuidas mees hiivas kaitsealuse kala tekile. Kaks sõltumatut tunnistajat kirjeldasid, et seejärel võttis mees elektrisae ning saagis veel elusa kala ninamiku otsast.  

Pealtnägijad andsid Ponce’i krevetilaeva Trinton II pardal toimunud julmast teost teada kohaliku šerifi jaoskonda. Sealt anti info edasi USA ookeani ja atmosfääri administratsioonile ja Florida looduskaitseametile. Viimase töötajad läksid laevale, kus Ponce esialgu väitis, et ta oli tõepoolest kogemata võrguga saagkala tabanud, kuid selle koheselt tagasi merre lasknud.

Aluse läbiotsimisel saagkala ei leitud, küll aga avastasid ametnikud pardalt erinevaid elektrisaage. Hiljem leiti mitu sündmuse tunnistajat, sealhulgas inimene, kes filmis saagkala pardalehiivamist. Üks tunnistajatest kuulis ka ettepanekut kala „saag“ otsast saagida ja tõdemist, et saak on veel elus. Seejärel nähti, kuidas mees kasutaski kala surmavaks vigastamiseks elektrisaagi ja viskas ta seejärel tagasi vette surema.