Õisu järve saak, 21 haugi – 25 kg.Foto: Fotod: Autori erakogu
Blogid
7. november 2019, 23:00

VETERANKALAMEES KATENEVI PÄEVIKUD: aasta 1975

Praegused keskealised tol aastal alles sündisid, aga korüfee Katenev oli parimas meheeas ja käis sadakond korda kalavetel.

Praegused keskealised tol aastal alles sündisid, aga korüfee Katenev oli parimas meheeas ja käis sadakond korda kalavetel.

Talv viibib, veel 6. jaanuaril oli Viljandi järv jäävaba, aga mõni päev hiljem juba turnisin õhukesel jääl ja sain kaks ahvenat. Kuu aega hiljem oli jääga endiselt väga hapu seis. Mehed käisid Peipsil, jääd oli vaid kuni üks kilomeeter kaldast, kaugemal lahtine vesi, kala saadi minimaalselt.

9. märts, Võrtsjärv. Viljandi-Tartu võistlused jääaluses kalapüügis, meie ei saanud täisarvulist võistkonda kokku, Tartust tuli jääle 20 meest, meil ainult 16. Pühendusin ahvena otsimisele kaugel kaldast, kuid ei saanud ühtegi, ei saanud ka teised meie mehed. Tartu kirbutajad said kaksikvõidu. Esikoha jaoks piisas 52 kalast ja 0,8 kilost, võitjaks osutus keegi Püss. Suurima kala püüdis Viljandi mees A. Puskar, tema haug kaalus 860 grammi. Võistkondlik võit kuulus Tartule.

15. märts, Saadjärv. Eesti NSV meistrivõitlused jääaluses püügis. Võistkonnad olid sel korral rohkearvulised. Igas võistkonnas kaheksa meest, kaks naist ja kaks noort. See võis olla tingitud sellest, et eelmisel aastal toimus suur reorganiseerimine, väiksemad klubid liideti suurematega. Meiegi võistkonnas olid mitmed uued näod endisest Abja klubist.
Kohale saabus 11 võistkonda. Aega anti püügiks kolm tundi. 

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99