Õnnelik Mark Lawler oma abiliste ja hiigelsaagiga. Foto: Facebook/Thunderbird Fishing
Kalapüük
8. november 2019, 10:10

ÜLLATAV ABILINE: kalamees püüdis võimsa tuunikala hai abiga

USAs Californias sai kalamees hiiglasliku 142kilose tuunikala püüdmisel abi ootamatust allikast – haikalalt.

49aastane Mark Lawler oli Newporti rannal Thunderbird Fishingu korraldatud kahepäevasel kalaretkel, kui tal korraga õnnestus tabada suurimaid tuune, mis seni Californias püütud – ja osaliselt tõesti haikala abiga.

Lawler kasutas õhupalli, et hõljutada vee kohal tuuni meelitamiseks lendkala, vahendas Fox News. „Korraga plärtsatas vesi igale poole laiali ja kala lendas veest välja,“ meenutas ta.

Õngemees alustas võimsa tuuniga võitlust ja kuna vesi oli selge, siis nägi ta kala isegi rohkem kui 20 meetri sügavusel. Pikaks väsitamiseks valmis olnud Lawler tõdes hiljem, et tuuni rünnanud hai säästis teda vähemalt poolest tunnist võitlusest.

Nimelt oligi heitlus tuunikalaga kestnud poole tunni ringis, kui korraga hammustas hai tuuni saba ja jälitas teda veepinnale välja.  

„Tekimadrus vaatas üle parda ja nägi hiiglaslikku pead otse ülespoole paadi suunas lendamas, ta jooksis ja tõi kongitsa, tuli tagasi ja seal oligi hai [tuuni] üles välja jälitamas. See asi nägi koletu välja,“ rääkis kalamees.

Tabatud tuunikala kaalus 142,2 kilo ja oli 2 meetrit pikk. Päris kindlasti olnuks kala pikem, kui hai poleks tema saba ära hammustanud.

California osariigi ametlik siniuim-tuunikala suurusrekord oli seni 122,3 kilo, too kala tabati 2016. aastal San Diego maakonnas. 2017. aastal püüti San Clemente rannikul väidetavalt ka 156,7 kilo kaalunud isend, aga seda rekordit ametlikult ei kinnitatud.