Alligator gar ehk Mississippi kaimankala. Foto on illustreeriv. Foto: Pixabay
Kalapüük
13. november 2019, 10:59

Süstaga õngemees tabas 91kilose kala

Kajakiga ameeriklane pääses napilt ümberminekust, kui ta hiljuti Texase osariigis konksu otsa hiiglasliku Mississippi kaimankala sai ning sellega 40minutilise edukalt lõppenud võitluse maha pidas.

Chris Hernandez liikus süstaga mööda jõge San Benito linna äärealadel, kui tal õnnestus korraga haakida konksu otsa hiljem 90,7kiloseks osutunud Mississippi kaimankala. Algas pingeline heitlus, vahendas Fox News.

„Ta lohistas mind üle terve jõe,“ rääkis Hernandez. „Hetkeks arvasin, et jään oma ridvast ilma, sest see oli umbes poole ulatuses vee all. 

Mehe sõnul püüdis teravahambuline 2,1meetrine elukas võitluse käigus ka tema kajakki oma sabaga ümber lüüa, õnneks edutult.

Lõpuks õnnestus Hernandezil siiski kala süsta juurde hiivata, kuigi see osutus tema jaoks täitsa uute väljakutsete paketiks. Mõistagi oli kala kajakki mahtumiseks liialt suur.

Mehele ei jäänud muud üle, kui hoida õnge ühes käes ja teisega kalda poole sõuda. Viimaks õnnestuski tal nii alus kui saak – temast endast ligi jala ehk 30 sentimeetri jagu pikem – kuivale maale toimetada.

Sellega kalamehe töö veel ei lõppenud: et muudmoodi ta oma saaki koju toimetada ei saanud, pidi ta 91kilose kaimankala siduma auto kapoti külge.

Kuidas see kõik välja nägi, saab vaadata SIIT.