Nastik. Foto: Teet Malsroos
Ilm
23. november 2019, 07:45

Surnud nastikuga Facebookis poseerimine tõi kaasa uurimise (6)

Pärast keskkonnainspektsiooni sekkumist kustutasid asjaosalised Facebookist postituse, kus mees poseeris surnud nastikuga, mida arvati naljakas olevat.

Asjaolude selgitamisel ei leidnud nastiku tahtlik surmamine kinnitust, sõnas keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul mõnda aega tagasi aset leidnud juhtumist. Asjaga seotud isikud kinnitasid, et leidsid nastiku juba surnuna, aga arvasid, et selline foto Facebookis võiks olla naljakas. 
Postituse tegijale selgitati, et nastiku puhul on tegu Eestis III kategooria kaitsealuse liigiga, keda ei tohi surmata ega vigastada. Ühtlasi selgitas inspektsioon, et niisuguse pildi eksponeerimine pole kohane ja seda võib käsitleda loomadevastase vägivalla propageerimisena. Asjaosalised palusid vabandust ja kustutasid postituse.

Nastiku tapmisjuhtumeid on aga varem ette tulnud. Paar aastat tagasi palus Eestimaa Loomakaitse Liit  politseil alustada kriminaaluurimist mehe suhtes, kes sõitis nastikust kaks korda üle ja lõi tal pea maha. See asjaolu nähtus ka tema Facebooki lehelt, kuhu ta on riputanud pildi tapetud nastikust ja pildi alla kirjelduse sellest, kuidas ta roomaja tappis, teatas toona  ELL.