Foto: Mati Hiis
Loomad
26. november 2019, 17:07

VIDEO | RÕÕMUSÕNUM! Jääkaru Nora sai esimest korda emaks (10)

Viini Schönbrunni loomaaed teatas, et jääkaru Nora sai esimest korda emaks! 

Tallinna loomaaed sõnab Facebooki postituses, et Nora ja tema pojakese arengut jälgitakse pidevalt pesakaamera kaudu ning lisas, et mõlema loomaga ollakse esialgu ettevaatlik ja hoitakse pöidlaid pihus, sest jääkarupoegade suremus esimestel kuudel on suur. 

Schönbrunni loomaaed kirjutab, et Nora ja tema paariline Ranzo paaritusid kevadel korduvalt. Tiinuses ei saadud olla kindlad enne, kui Nora otsustas, et ei jaga enam magamisboksi Ranzoga ning siis loomad eraldati. 9. novembril sündis kaks poega, kellest üks suri esimesel päeval. Viimati kasvasid Viinis kaksikud jääkarupojad üles 12 aastat tagasi – Arktos ja Nanuq. Pärast nende äraviimist 2011. aastal alustati uue jääkarumaja ehitust, mis avati 2014. aastal. 

Praeguseks on jääkarupoja kaal sünnist juba kahekordistunud ja ta joob hoolega piima. "Pojakese sugu pole mõistagi veel teada. Tema põhitöö on söömine, magamine ja ema kaisus olemine. Pojake pääseb pesast välja alles jaanuari lõpus. Senikaua näidatakse videoklippe pesas toimuvast kohapeal Jääkarumajas ja samuti Schönbrunni loomaaia kodulehel ning sotsiaalmeedias," kirjutas Tallinna loomaaed Facebooki postituses.