Talveilm.Foto: Aldo Luud
Ilm
1. detsember 2019, 12:42

Talveilma sekka jagub ka vihma (3)

Detsembri esimene nädal toob lund ja lörtsi, kuid sekka mahub ka vihmahooge.

Esmaspäeval kaugeneb madalrõhkkond Nordkapi taha, aga selle kauge edelaserva mööda liigub üle Eesti lume- ja lörtsihooge, vahendab ilmateenistus.ee.

Õhutemperatuur on öösel 0 kuni-4, päeval 0 kuni -2.

Teisipäeval madalrõhulohk kaugeneb ja väike kõrgrõhuhari liigub üle Eesti. Taevas on selgem ja suuremat sadu ei tule, vaid saartel ja läänerannikul võib veidi lörtsi või lund sadada. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni -7, päeval Lääne-Eestis 0 kuni +3, Kesk- ja Ida-Eestis 0 kuni -2 kraadi.

Kolmapäev toob Eestisse soojemat ja niiskemat õhku. Lörtsi- ja vihmasadu laieneb saartelt mandrile, kus algul sajab lund ja lörtsi, kuid hommikuks muutub sadu kõikjal vesiseks. Puhub tugev läänekaare tuul. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis 0 kuni +5, ida pool 0 kuni -3 kraadi. Hommikuks tõuseb kõikjal üle 0°C. Päev on enamasti vihmahoogudega, ida pool võib üürikeseks sekka ka lörtsi tulla. Õhutemperatuur on +2 kuni 7 soojakraadi.

Neljapäeval kandub kiires läänevoolus järgmine madalrõhulohk üle Eesti. Kohati sajab vihma. Edelatuul tõuseb väga tugevaks. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni 5 soojakraadi, päeval 4 kuni 7 kraadi.

Reedel jõuab uus aktiivne madalrõhkkond Skandinaavia põhjatippu ja selle lõunaserva mööda liigub üle Eesti vihmapilvi. Edelatuule iilid võivad tormiseks tõusta. Õhutemperatuur on öösel 3 kuni 7, päeval 5 kuni 8 soojakraadi.