Foto: Facebook/Sharkmen Fishing Charters - Melbourne
Kalapüük
5. detsember 2019, 09:53

Tõsilugu või kalamehejutt? Õngitseja leidis kala kõhust rahatähe (4)

Austraalia kalamees väidab, et leidis riffahvena maost 20dollarilise rahatähe, aga paljude arvates on see kahtlane jutt.  

Melbourne’i õngemees jagas Facebookis fotot osaliselt lahtilõigatud suurest riffahvenast, kelle kõhust paistab kokkukägardatud rahatäht. Mees kinnitas jumalakeeli, et pilt pole lavastatud ja raha tõepoolest oli kala maos.

„Uskumatu! Ma ei valeta,“ kirjutas kalamees Daily Maili teatel.

Teistelt piltidelt paistab, et mees õngitses kupüüri kala seest välja ning see osutus täiesti terveks ja kasutuskõlbulikuks.

Sotsiaalmeedia kasutajad aga olid rahaleidmise väite osas skeptilised. Märgiti, et igaüks oskaks kalale raha kõhtu sokutada ja et kupüür paistab liiga terve ja kuivana, nagu oleks see kokku volditud ja kalasse surutud.

Kalamehed aga märkisid, et riffahvenad toituvad merepõhjas ja rahatähed üldiselt põhja ei vaju. Ning kui vajuksidki, siis hävitaks kala maohape kupüüri kiiresti.

Rahaleidja jäi aga oma väite juurde ning kinnitas, et raamib kupüüri endale mälestuseks ära.

Naljamehed leidsid, et tegelikult võikski kalale minnes rahatähe konksu otsa söödaks panna. Ning üks humorist avaldas lootust, et ringi ujub ka kalu, kelle kõhust võib kahekümneste asemel leida sajadollarilisi.