Foto: Pixabay
Kalapüük
6. detsember 2019, 12:40

Britid õngitsevad üha vähem, kalastuspoode pannakse kinni (8)

Ühendkuningriigi kalastamistarvete poodidel pole just head ajad. Ühe põlise landimüüja sõnul on põhjuseks see, et „lapsevanematel pole tänapäeval enam aega lastega jõe ääres istuda“.

Kalastuspoodidel on raske pinnale jääda, sest üha vähem inimesi tegeleb hobikalastamisega – ning nii on nii mõnelgi lantide ja muu varustusega kauplejal tulnud uksed kinni panna. Ainuüksi viimase aasta jooksul on suletud 63 kalastustarvete kauplust – ning nüüd on neid saareriigis 458, vahendas Mirror. Muidugi on sulgemise üks põhjuseid ka konkureerimine selliste veebihiidudega nagu näiteks Amazon.

Pärast ligi 50 aastat tegutsemist pannakse jõulude ajal kinni Tunbridge Wellsis asuv kalastuspood Friendly Fisherman. Omaniku Andy Lushi sõnul hakkab üha vähem noori inimesi kalapüügiga hobina tegelema.

„Paljudel lapsevanematel ei ole tänapäeval enam aega oma lastega jõe ääres istuda,“ sõnas Andy, kes läheb lähiajal pensionile.

Keskkonnaagentuuri numbrid näitavad, et viimase kümne aastaga on väljastatud kalapüügilubade ehk ridvalubade arv langenud 1,4 miljonilt 955 000-le. Ja laste ridvalubade hulk on kukkunud rohkem kui poole võrra: 120 000-lt 56 000 peale – mis siis, et laste kalastamisload on tasuta.