Kalamees, foto on illustreeriv. Foto: Pixabay
Kalapüük
13. detsember 2019, 08:23

Riik leevendab mitmel kaitsealal kalastamispiiranguid (4)

Valitsus kiitis heaks Tupenurme ja Üügu maastikukaitseala ning Paope looduskaitseala kaitse-eeskirjad. Tegemist on ühe etapiga looduskaitsereformist, mille käigus vaadatakse üle ja vajadusel uuendatakse 1. maiks 2023 kõik kaitstavad looduslikud objektid.

Muhu saarel asuval Üügu maastikukaitsealal korrigeerib uus eeskiri kaitseala piiri ja muutub kaitsekord ja -eesmärk. Kaitseala kuulub Natura võrgustikku ja on osa Väinamere loodus- ja linnualast. Üügu maastikukaitseala eesmärk on kaitsta ja tutvustada Üügu panka, allikasood, maastikku ja sellele iseloomulikku elustiku mitmekesisust. Võrreldes varasema suureneb kaitseala pindala piiri muutmisel 0,9 ha võrra (varasem pindala 9,6 ha).

Olulisemate muudatustena lubatakse alal jahipidamine ja kalapüük ning leevendatakse raiepiiranguid.

Paope loodusaitseala asub Hiiu maakonnas Hiiumaa vallas Kõrgessaare osavallas ja selle eesmärk on ranniku- ja mereökosüsteemide, niidu-, metsa- ja mageveekoosluste elustiku mitmekesisuse ja kaitsealuste liikide elupaikade kaitse. Kaotatakse piirang, et Paope sihtkaitsevööndis võib kalapüügivahendeid püügile asetada vaid paadist.