Foto on illustreeriv.Foto: Pixabay
Kalapüük
19. detsember 2019, 09:40

Veefirma maksis kalameestele torulekke eest kompensatsiooni (10)

Inglismaal Yorkshire’s nõustus vee-ettevõte maksma kohalikule kalameeste klubile 20 000 (ca 23 500 eurot) naela kahjutasu selle eest, et firma kanalisatsioonitoru purunes ja järve voolanud reovesi tappis sadu kalu.

Veefirmale Yorkshire Water kuuluv reoveetoru purunes 2013. aasta oktoobris ning töötlemata solk voolas Wakefieldi lähistel Walton Colliery loodusparki, vahendas BBC.

Keskkonnaagentuur esitas veefirma vastu hagi ning Leedsi kohus määras 2016. aastal ettevõttele 600 000 naela (706 000 EUR) suuruse trahvi. Nüüd aga maksab firma kompensatsiooni ka Waltoni õngemeeste klubile, mis oli looduspargis asuvasse kalajärve kalu asustanud.

Keskkonnakaitsega tegelev mittetulundusühing Fish Legal esitas Walton Angling Clubi nimel Yorkshire Water’i vastu kahjutasunõude – ning vee-ettevõte maksis selle enne ära, kui kohus üldse menetlustki jõudis alustada.

„See on olnud pikk saaga, et saada natuke mingit sorti õiglust klubile, mis on viis aastat olnud ilma ühest oma parimatest kohtadest,“ sõnas kalameeste klubi esindaja Lee Gray.

Gray sõnul tegi olukorda veelgi keerukamaks see, et veefirma üritas järve kalavarusid taastada – aga see ebaõnnestus, sest veekogu polnud reostusest veel taastunud.

Vee-ettevõte teatas, et keskkonna kaitsmine on nende jaoks oluline ja sestap on neil 2013. aasta õnnetuse üle väga kahju. Tolle vahejuhtumi järel investeeris firma enda teatel enam kui miljon naela lõhkedes õnnetuse põhjustanud toru väljavahetamisse.