Mõõkkala.Foto: Pixabay
Kalapüük
27. detsember 2019, 11:52

Õnge võetud mõõkkala ründas sukeldujaid (8)

Lõuna-Tais ründas kaht sukeldumisvarustusega turisti mõõkkala, kes ilmselgelt oli tige talle äsja suhu takerdunud õngekonksu pärast. Õnneks oli kalameeste reaktsioon piisavalt kiire – mõõkkala piste võib halvimal juhul osutuda saatuslikuks.

Turistid tegelesid sel kuul Chumphoni ranna lähistel sukeldumisega, kui neil tekkis kokkupõrge raevunud kalaga, vahendas Daily Mail. Üks kalameeste aluse pardal olnuist jäädvustas videole, kuidas äsja söödaga konksu haaranud mõõkkala raevunult läbi vee tormab, et sukeldujaid oma „mõõgaga“ torgata.

Kalamehed jõudsid õngenööri siiski piisavalt kiiresti enda poole tõmmata ja sukeldujad jäid vigastamata. Mõõkkala tiirutas tigedalt ümber paadi, kuni suutis õngenööri katki rebida ning pääses minema.

Mõõkkala terava nina torge võib osutuda surmavaks. Näiteks 2017. aastal pääses üks briti turist Indoneesias väga napilt eluga, kui mõõkkala teda ründas. Pensionil postiljon Alan Pope valmistus snorgeldamiseks, kui mõõkala eikuskilt välja ilmus ning teda kaela torkas. 57aastane mees sai rängalt vigastada, kuid õnneks läks tera – mis on sama suuruse, kuju ja teravusega nagu kööginoal – tema kõrist ja suurematest arteritest napilt mööda.