Barramundi, foto on illustreeriv.Foto: TS
Kalapüük
31. detsember 2019, 10:05

Noorukid püüdsid lassoga hiigelkala (19)

Kaks 19aastast Austraalia noormeest püüdsid Queenslandis tammi juures silmusega köie abil 55 kilo kaaluva barramundi – ja tõid selle veeskuutri abil kaldale.

Jesse Bradford ja Dylan Cosgrove tegelesid Kinchanti tammi lähistel veetuubisõiduga, kui märkasid sajakonna meetri kaugusel suurt kala. Lähemal uurimisel selgus, et tegu oli hiiglasliku barramundiga ja see oli surnud – eeldatavasti loomulikel põhjustel.

Noormehed hiivas kala ümber lasso silmuse ning pidid tema kaldalesaamisega tublisti vaeva nägema, vahendas Daily Mail. Bradford nentis hiljem, et tema kaalub umbes 110 kilo, aga üksinda poleks ta seda barramundit kindlasti kaldale tõmmata jõudnud.

Eeskätt toodi surnud kala kaldale mõõtmiseks: Bradford sai aru, et barramundi on ebanormaalselt suur. Jeti abil kalda lähedale tõmmatud ja siis veest välja hiivatud kalal selgus olevat märgis. Selle põhjal said noormehed teada, et barramundi oli 2014. aastal tabatud, tähistatud ja vabastatud – toona oli kala 116 sentimeetrit pikk. Värske mõõtmine näitas, et kala oli kasvanud 140sentimeetriseks ja 55kiloseks.

Noormehed arvasid esmalt, et kala surma põhjustas kuumalaine, kuid nõustusid siis ühe barramundi väljavedamise tunnistaja hinnanguga, et kala võis vabalt surra ka loomulikel põhjustel.

Pärast mõõtmist sai kala osaks looduse ringkäigust – barramundi viidi tagasi sinna, kust ta leiti.

Pilte sellest hiiglaslikust elukast saab vaadata SIIT.