Foto: Alar Truu
Ilm
14. jaanuar 2020, 15:32

HOIATUS: jaanuaritorm on tulekul (22)

Ilmateenistus andis täna Läänemerele ja saartele teise taseme ning ülejäänud Eestile esimese taseme tormihoiatuse, õhtul puhub väga tugev edelatuul, mis toob endaga kaasa lörtsi ja vihma.

Teisipäeva pärastlõunal tugevneb Lääne-Eestist alates edela- ja lõunatuul puhanguti 15-17 meetrit sekundis, saartel ja rannikul kuni 22 meetrit sekundis.  

Pärast keskööd suundub üle Eesti väike kõrgrõhuhari, tuul veidi nõrgeneb ja sajusse tuleb paariks tunniks paus. Samal ajal läheneb merelt juba uus madalrõhulohk, mille eel paisub edela- ja lõunatuul kiiresti väga tugevaks, puhanguid on päeval sisemaal kuni 20, läänerannikul 21, saartel ja looderannikul 23 meetrit sekundis, vastu Läänemerd pole välistatud ka 25 meetrit sekundis.

Vihmasadu laieneb üle Eesti ning õhutemperatuur on öösel +1..+6, päeval tõuseb saabuvas soojas õhumassis +4..+8 kraadini. 

Neljapäeval liigub juba uus aktiivne madalrõhkkond üle Skandinaavia ja Soome ning selle lõunaservas püsib meil öösel edelatuul tugevana, puhanguid on 15, saartel kuni 18 m/s. Öösel ja hommikul sajab vihma, päeva peale sadu eemaldub. Õhutemperatuur on öösel +4..+8, päeval +5 kraadi ümber.