ET ME METS EI LÄHEKS METSA: Riigikogu liige Peeter Ernits lubab, et terava metsasõja lõpetamiseks korraldab ta kasvõi oma kulu ja kirjadega vajalikud arutelud.Foto: Martin Ahven
Eesti uudised
31. jaanuar 2020, 19:28

Inimeste arvates on RMK, harvesterid ja lageraie saatanast

Peeter Ernits: alanud kolmanda metsasõja saab lõpetada

„Minu arvates tohib metsa raiuda nii vähe kui võimalik ja nii palju kui vajalik. Aga harvesteride liisingumaksete maksmiseks tuleb raiuda nii palju kui võimalik. Kui uskuda Toomas Freyd, siis raiutakse aastas metsa kaks korda rohkem, kui tohiks. Me peamegi mürkrohelised olema, sest metsa on kümne aasta jagu ette raiutud,“ teatab proua enesekindla häälega riigikogu liikme Peeter Ernitsa korraldatud metsa-arutelul ja teenib aplausi.

Peeter Ernits on kutsunud rahva neljapäeva õhtuks Tartu V Spa hotelli konverentsisaali, et arutada, kuidas Eesti metsanduses edasi minna. Saalis on 50–60 inimest, valdavalt soliidsemas eas härrad, mõned daamid ja üksikud alla 50aastased ka. Ernitsa juttu võib uskuda, sest ta ta teab, millest räägib. Bioloogi haridusega poliitik on praegu riigimetsa majandamise keskuse ehk RMK nõukogu liige.

Edasi lugemiseks: