LENNUSADAMAS. Siitsamast startis ka Admiral Bellingshausen oma Antarktikaretkele.Foto: Aivar Kullamäe
Persoon
17. veebruar 2020, 13:21

Priit Kuusk: „Kalameestega tegime konkreetse diili – kambüüsi tuuakse ainult puhastatud kala!“

„Rekord sündis, kui võeti välja korralik kuldmakrell ja 15 minutit hiljem serveerisin sashimi’t nii, et kala oli veel meresoe,“ meenutab Admiral Bellingshausenil kokana töötanud Wend ehk Priit Kuusk. „Ma arvan, et maailmas ei ole palju kokkasid, kes on saanud niimoodi delikatessi serveerida.“

„Rekord sündis, kui võeti välja korralik kuldmakrell ja 15 minutit hiljem serveerisin sashimi’t nii, et kala oli veel meresoe,“ meenutab Admiral Bellingshausenil kokana töötanud Wend ehk Priit Kuusk. „Ma arvan, et maailmas ei ole palju kokkasid, kes on saanud niimoodi delikatessi serveerida.“

Kui kaua sa Admiral Bellingshauseniga merel olid?
Neli kuud, septembri algusest kuni aasta lõpuni.

Kui nüüd Pruuli tuleks põlevate silmadega, et davai, poole aasta pärast lähme jälle neljaks kuuks merele – läheksid?
Tahaks ju küll, aga tööandja vastutulelikkust ja mõistvat suhtumist ei saa lõpmatuseni ka venitada nagu kummi. Ühel hetkel plaksatab see sulle silmaauku tagasi. Küll neid võimalusi tuleb jälle. Neli kuud on täpselt paras aeg ja tore, et pakuti. On ka muid huvitavaid pakkumisi tulnud, aga ma olen ära öelnud, et nüüd teen jälle tööd maa peal. Ja mitte kokana.

Nii et meri ikkagi tõmbab? Ütleb näiteks Hannes või Mart et, poisid, nüüd paneme vesijalgratastega üle Vaikse ookeani, Kon-Tiki jälgedes?
Ikka läheks. Ma ei ole mingi purjetamisfanatt, ei saanud ma seda ei selgemaks ega südamelähedasemaks. Aga mulle meeldis see projekt ja see kulgemine, merel olek ja kõik kaasnev. Hästi kihvt kogemus, mida kunagi tulevikus võib küll uuesti teha. Õnneks oli mul seal töö ka teha, konkreetne lepinguline kokatöö. Mitte et ma niisama hõljun kaasa.

Edasi lugemiseks: