Õnnetus Imavere–Viljandi–Karksi-Nuia teel Võhma lähedal.Foto: Kaspar Pokk
Krimi
26. veebruar 2020, 19:26

Kella 19 seisuga on politseile teada antud 107. liiklusõnnetusest

GALERII | MUSERDAVAD MIINUSKRAADID: halvad teeolud põhjustasid kümneid avariisid (134)

Lörtsise ilma ja libedate teeolude tõttu on juhtunud juba mitu avariid.  Politsei annab teada, et  kella 14.00 seisuga on häirekeskusele teada antud 64 liiklusõnnetusest. Neist 39 on juhtunud Tallinnas ja mujal Harjumaal. Teateid liiklusõnnetustes tõsiselt viga saanud inimestest ei ole.

Kolmapäeva hommikul juhtus Imavere–Viljandi–Karksi-Nuia teel Võhma lähedal lühikese aja jooksul kaks õnnetust haagisega autodega. 

Esimene õnnetus juhtus kella 8.30 ajal, kui suunaga Imaverest sõitnud reka kaotas lobjakasel teel juhitavuse, tegi teel 180kraadise pöörde ja vajus ninaga kraavi. 

Poolteist tundi hiljem sõitis samas suunas teine reka, mille haagis hakkas samuti lobjakasel teel vänderdama, haagiselt tuli ära kast, mis lendas üle vastassuunavööndi kraavi. 

Inimesed õnnetustes vigastada ei saanud. 

Saue vallas Kohatu külas toimus kell 8.45 Tallinna suunal Tallinna–Pärnu–Ikla mnt 38  kokkupõrge kolme sõiduki vahel. Inimesed avariis viga ei saanud,  kuid liiklus oli häiritud. 

Tallinn-Tartu maanteel juhtus lühikese aja jooksul vähemalt kolm avariid. Kaks avariid juhtus Ardu lähistel. Esimesel juhul sõitis veoauto kraavi ning teisel juhul keeras sõiduauto kraavi katuse peale.  Kolmas avarii juhtus enne Annat, kui sõiduauto sõitis kraavi.

Kell 12.30 juhtus Järvamaa ja Lääne-Virumaa piiril Türje bussipeatuse juures liiklusõnnetus. Mööda Järva-Jaani ja Tamsalu vahelist teed Järva-Jaani poole liikunud Chrysleri juht kaotas vasakkurvis oma masina üle kontrolli, auto läks külglibisemisse ja põrkas kokku vastu liikunud Škodaga.
Chrysleris oli lisaks autot juhtinud naisele veel ka kaks väikeat last. Neist pisem, imik, istus juhi kõrval. Nii lapsed kui ka ema viidi haiglasse tervisekontrolli, Škodat juhtinud mees vigastada ei saanud.

Kolmapeäval kell 17:06 juhtus liiklusõnnetus Viljandimaal Põhja-Sakala vallas Paaksima külas, kus põrkasid kokku veoauto Volvo ja BMW maastur. Esialsgsetel andmetel kaotas BMW libedal tee sõiduki üle juhitavuse ning sõitis Volvole külje pealt sisse. Veoauto paiskus kraavi külili ning BMW sai pidama samuti kraavis. Kiirabi vaatas autojuhid üle ning vigastusi neil ei tuvastatud. 

Liiklusõnnetus Viljandimaal Võhma lähistel Foto: Kenno Soo

Politsei ametlik sotsiaalmeediakonto teatas, et kella 19.00 seisuga on häirekeskusele teada antud 107 liiklusõnnetusest. "Neist 63 on juhtunud Tallinnas ja mujal Harjumaal. Esialgse info kohaselt inimesed nendes raskelt viga saanud ei ole. Siiski on avariide arv väga suur, olgem ettevaatlikud," seisis säutsus.  

Maanteeamet hoiatab, et teeolud on täna talvised, sajus halvenevad kiiresti ning muutlikes oludes on libeduse oht kõrge. Õhu- ja teetemperatuurid on kõikjal miinuspoolel.

Ilmaprognoosi kohaselt on täna päeval enamasti pilves ilm. Põhja-Eestis sajab tihedat lund ja tuiskab, Kesk-Eestis tihedat lund ja lörtsi, Saaremaal ja Lõuna-Eestis sajab ka vihma.

Teed püsivad valdavalt lumised või soolalumesegused.

Liiklejatel tuleks liigelda ettevaatlikult, varuda aega ning arvestada talviste tee- ja ilmastikuoludega!