Foto: Tiit Tamme
Krimi
27. veebruar 2020, 08:04

Huvikeskuse parklas hukkus tagurdava traktori alla jäänud naine

Traagiline õnnetus juhtus Tallinnas Kullo huvikooli ees: parkimisplatsil tagurdav traktor sõitis otsa naisele, kes oli õnnetul kombel libedal jäätunud lumel kukkunud. Õnnetuse üksikasju uurib politsei, kes alustas väärteomenetlust.

Kullo huvikeskus asub Kristiine linnaosas. Neljapäeva hommikul sagisid seal politseinikud ja meedikud, suur osa parklast on lintidega ümbritsetud. 

Kahe tunni pärast oli kohal vaid üks politsei patrullauto. Selle kõrvale lumele oli tõstetud lilla naistekäekott. Tõenäoliselt kuulub see 51aastasele naisele, kellele sõitis tagurdades otsa parkimisplatsil lund lükanud traktor.

Naine suri sündmuskohal. Traktorit juhtinud 53aastane mees oli kaine. Veel mitu tundi pärast õnnetust oli ta liiga šokis, et juhtunust midagi rääkida. Tema häälest oli kuulda, et ta neelas pisaraid. Hukkunud naine ei olnud Kullo huvikeskuse õpetaja.

Lumekoristusmasinad satuvad aeg-ajalt liiklusõnnetustesse, ent nii traagilise lõpuga juhtumit pole Eestis viimastel aastatel olnud. Enamasti rammib lumesahk autot, või vastupidi. Küll aga on Eestis olnud mitu juhtumit, kus prügiauto tagurdas jalakäijale otsa. Viimane säärane õnnetus oli tunamullu suvel, kui Tallinnas Sõpruse puiestee kortermaja juures tagurdanud prügiauto rataste all hukkus 93aastane naine. 2017. aasta sügisel jäi Tartus Raadi kalmistul jalutanud mees kõnniteel tagurdanud prügiauto alla ja sai surma. Prügiauto Scania juht ei märganud suure masina taga liikunud inimest. Autot juhtis 47aastane staažikas autojuht ning õnnetuse ajal oli väljas valge ja nähtavus hea. Õnnetusi, kus prügiauto on inimese surnuks sõitnud, on olnud aastate jooksul veelgi.