Foto: Vida Press
Loomad
28. veebruar 2020, 18:18

PÕMAKI JA F*CK OFF! 60aastane surfar elas hairünnaku üle elukale silma virutades (12)

60aastane uusmeremaalane Nick Minogue läks ühel laupäeva hommikul laineid nautima, kui sattus haikala huviorbiiti. Sealt edasi oli härra sõnul võimalik ainult kiirelt reageerida ja tegutseda.

Nick surfas Pauanui linnakese ranniku lähistel, kui tema lauast haaras hammastega kinni hai, kes Nicki hinnangul oli umbes kolme meetri pikkune purakas. Hai ampsatus lõi Nicki tasakaalust välja, kuid vette ta õnneks ei kukkunud.

„Selleks hetkeks kui sain aru, mis toimub, olid ta hambad juba väga kindlalt surfilaua eesotsas kinni,“ kirjeldab Nick NZ Heraldile.

Nickile meenus üldlevinud, ehkki pealtnäha hirmutav nõuanne: väidetavalt ei salli haid seda, kui neile vastu nina või silma virutada. Niisiis tegi atleetlik härra just seda, samal ajal ründajat roppustega kostitades.

„Igatahes, ma karjusin talle, et käigu perse ja üritasin talle silma virutada, aga lõin mööda,“ meenutab Nick. „Tõmbasin rusika tagasi, saatsin ta uuesti perse ja teine hoop maandus talle otse keset silma. Kahe löögi vahel surus ta oma hambaid natuke rohkem lauda, aga siis tulid hambad natuke välja, siis ajas juba lõuad selle küljest lahti, sain korra seljauime ja sabaga pihta ja ta juba ujuski minema.“

Nick sõudis surfilaua kiiresti randa tagasi. Ta mõistis, et millegagi õnnestus hail talle ikkagi viga teha, tema kalipsosse imbus tasapisi verd. Kaldal selgus, et ta ei pannud adrenaliinilaksus tähelegi, kuidas hail oli lisaks surfilauale õnnestunud kaks hammast ka tema käsivarde lüüa. Õnneks polnud haavad kuigi sügavad.

„Käsi-sõrmed alles, oleks võinud hulleminigi minna,“ võtab Nick vahejuhtumi kokku.