Järgmisel nädalal püsib ilm sajune- sajab nii lörtsi kui vihma.Foto: Teet Malsroos
Ilm
1. märts 2020, 16:23

LÖRTS JA VIHM: algaval nädalal on oodata plusskraade (2)

Järgmisel nädalal püsib ilm sajune- sajab nii lörtsi kui vihma. Päevasel ajal on oodata ka plusskraade, vahendab Riigi Ilmateenistus.

Esmaspäeval kaugeneb madalrõhkkond Karjala taha. Öösel lörtsi- ja vihmahood taanduvad, aga edelatuul püsib tugevana. Päev on tõusva õhurõhu foonil suurema sajuta ja selgema taevaga ning rahulikuma lõunakaare tuulega. Õhutemperatuur on öösel -1..+3, päeval +2..+6°C.

Teisipäeval liigub juba uus madalrõhkkond üle Lõuna-Rootsi Botnia lahe poole ning selle edelaserv hoiab meie ilma valdavalt plusskraadides - õhutemperatuur on öösel 0..+3, päeval +1..+5°C. Sajab lörtsi ja vihma, pärastlõunal saab laialdasem sadu läbi. Tuul võib pisut tugevneda ning puhub öösel kagust, päeval pöördub lõunasse ja edelasse.

Kolmapäeva öösel madalrõhkkonna järel õhurõhk veidi tõuseb. Päeva peale jõuavad läheneva madalrõhkkonna pilved ning õhtu poole ka sadu vihma ja lörtsina. Tuul pöördub idakaarde. Õhutemperatuur on öösel 0..-6, rannikul kuni +2, päeval tõuseb +2..+6°C-ni.

Neljapäeval läheneb uus madalrõhkkond ja toob lisaks sadusid vihma ja lörtsina. Idakaare tuul tugevneb. Õhutemperatuur sõltub suurel määral madalrõhkkonna täpsemast liikumistrajektoorist, kuid kõige tõenäolisem foon on öösel 0..+3, päeval 0..+5°C-ni.

Reedel sajab kaugeneva madalrõhkkonna järel veel lörtsi ja vihma, pärastlõunal sadu hõreneb, aga sekka võib tulla lumisemaid sajuhooge. Tuul pöördub läänekaarde ja võib võrdlemisi tugev olla. Õhutemperatuur on öösel -1..+2, päeval 0..+4°C-ni.