Foto: Shutterstock
Janno Simm 15. märts 2020 13:47
Kopraliha söödi paastuajal, kuna poolveelise eluviisi ja soomustega saba tõttu lugesid lihahimulised pühamehed ta kalade hulka. Veel on veidi aega küttida kobrast, kes meie jahikalendrit kevadel veidi pikemaks venitab.

Koprale peetakse jahti kolmel erineval moel. Kõigepealt varitsusjaht toitumisaladel. See toimub tavapäraselt kevadepoole, kui küttidel muud talvised jahid juba peetud. Siis on ka kobrastel talvevarud otsa saamas, samuti käib ta jää-äärel või kraavikaldal talve jooksul läpatanud kasukat sügamas ja tuulutamas.

Kui märgata värskeid kopra tegutsemise jälgi, näiteks värskelt kooritud oksi veekogu kaldal oleval toitumisplatsil, on mõistlik end õhtuhämara saabudes vaikselt laskekaugusele sisse seada. Kui veab, tuleb oksajäraja kaldapervele omi kopraasju ajama ning täpselt sihitud lask toob saagi kotti.

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:

Telli Õhtulehe digipakett

Vaata võimalusi
  • 11 erinevat digiväljaannet
  • Üle 2000 artikli kuus
  • Jagamisõigus 4 sõbraga
  • Tellijatele mõeldud auhinnad
Näita vähem
€ 0 / nädal€ 11.99 / kuu
Telli

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
  • Ühe artikli lugemisõigus
Näita vähem
€ 3.99