Foto: Aldo Luud
Ilm
26. märts 2020, 15:56

Nädalalõpp tuleb päikseline

Valgevene kohalt kirde suunas liikuva kõrgrõhkkonna servas mööduvad järgnevad paar päeva veel päikesepaistelistena ning kevadiselt soojalt.

Reede tuleb riigi ilmateenistuse andmetel kõrgrõhkkonna lääneservas sajuta ja laialdaselt selge taevaga. Lõunakaare tuul rahuneb. Õhutemperatuur on öösel 0..-4, rannikul kuni +2, päeval +8..+13, meremõjuga rannikul kuni +5°C.

Laupäeva  öö on kõrgrõhkkonna servas kuiv, võrdlemisi selge taevaga ja nõrga lõunakaare tuulega. Õhutemperatuur on 0..-3, saarte rannikul kuni +3°C. Päeval läheneb Soome poolt madalrõhulohk, pilvi lisandub ka meile, aga ilm püsib sajuta. Üksnes õhtul võib Harju- ja Virumaal üksik tiba vihma tulla. Tuul pöördub läänekaarde ja muutub pisut tugevamaks. Õhutemperatuur on +8..+13°C, meremõjuga rannikul on jahedam.

Pühapäeval võtab ilm veidi teise ilme, sest Soomest Venemaale liikuva madalrõhulohu mõjul on pilvi taas enam ning öösel võib veidi lörtsi või vihma tulla.

Päeval tugevneb uus külmema õhuga kõrgrõhuala ning selle serva mööda liikuvaist pilvedest võib kohati nõrka lund sadada. Õhtul taevas selgineb. Tuul pöördub loodesse ja põhja ning tugevneb veidi. Õhutemperatuur on öösel 0..-3, rannikul kuni +2, päeval vaid 0..+3°C.