Camp Chef Everest matkapliit. Foto: Tootja
Kasulik
21. aprill 2020, 06:00

Elu mugavamaks!

Jagame huvitavat matkavarustust, mis on meile viimasel kuul internetiavarustes silma jäänud.
Camp Chef Everest matkapliit. Foto: Tootja

Camp Chef Everest matkapliit

Matkakraami testimisele ja arvustamisele pühendunud veebisaidi outdoorgearlab.com matkapliitide testi võitja. Tuleb märkida, et testis osalesid pigem suuremapoolsed mitme põletiga pliidid, mille seljakotimatkal kaasa tassimist hästi ette ei kujutaks. Võitja näiteks kaalub üle 6 kilo.

Ent testijate kinnitusel sai Everest keetmistestis maksimumpunktid, on tuulekindel, vastupidav ja piesosüütega. Hindki pole väga hull. Iseasi, kas seda Euroopas saada on.

Hind 132 eurot

BlueCosmo Zoleo. Foto: Tootja

BlueCosmo Zoleo

Eelpool mainitud outdoorgearlab.com on ritta seadnud ka 2020. aasta parimad vidinad, mis lubavad kasutada satelliittelefonidele mõeldud võrgustikku Iridium. Zoleo on väie karbike, mis töötab nö vahelülina sinu nutitelefoni ja satelliidi vahel. Kõneleda selle abil ei saa, küll aga saata telefoni äpist teisele osapoolele sõnumeid. SOS-sõnumit saab saata hädaolukorras ka otse Zoleo seadmest üheainsa nupuvajutusega.

Mõeldud hardcore matkajatele, kes satuvad oma retkedel kohtadesse, kus pole mobiililevi.

Hind 184 eurot

Vango Force Ten Neon UL telk. Foto: Tootja

Vango Force Ten Neon UL telk

Šoti kompanii Vango on ultramoodsaid materjale kasutades valmis saanud võimalik et kergeima telgi omas kategoorias. Üheinimese telk kaalub vaid 440 grammi ehk veidi rohkem kui purk Heinzi konservube.

Saadaval juunikuust.

Hind 568 eurot

Jope Picture Demain. Foto: Tootja

 Jope Picture Demain 

Picture uus kolmekihiline jope on moodsalt keskkonnasõbralik, tehtud 59% ulatuses biopolüestrist ja kasutab selleks suhkruroo töötlemise jääke. Ülejäänud osa polüestrist on valmistatud plastpudelitest. Ent kui sageli tuleb loodussäästva toote puhul veidi kvaliteedile lõivu maksta, siis siin on vastupidi. Materjal on kaks korda kergem kui teised samalaadsed, pakkudes siiski suurepärast veekindlust ja hingavust (25 000/20 000).

Demain jõuab mujal maailmas poelettidele sügisel. Picture on saadaval ka Eestis vähemalt ühelt edasimüüjalt, kuid kas nimetatud mudel meile müügile jõuab, me ei tea.

Hind 459 eurot