Kuvatõmmis videost.Foto: Erakogu
Loomad
21. aprill 2020, 10:54

VIDEO | Loodushuviline mees sattus Alutagusel kokku tervelt nelja karuga!

Virumaa mees püüdis pühapäeva õhtul videosse karud, kes neid autost jälginud inimestest väljagi ei teinud.
 

Ahto Täpsi satub oma töö tõttu tihti metsa. Üleeile õhtul oli ta taas parajasti metsavahelisel teel, kui märkas autoaknast tedrekukke. Täpsi jättis auto seisma, et suursugust lindu imetleda.

Järsku aga ilmus metsast välja karu. Siis veel teine ja kolmaski. Kokku lausa neli karu. Ehkki Alutaguse ongi karude poolest tuntud ja seal korraldatakse isegi karuvaatlusi, on nelja tegelase jäädvustamine videosse siiski õnnelik juhus. „Eks see on ikka uhke vaatepilt, kui mitu karu koos on,“ ütleb Täpsi, kes on kodukandis varemgi karusid kohanud.

Mehe sõnul ei teinud karud neid näinud inimestest väljagi. Nii sai Täpsi neid rahus tükk aega filmida, kuni lõpuks kaasas olnud laps ära väsis ja palus, et nad jälle teele asuks. Karud aga jätkasid oma toimetustega.

Kusjuures, Täpsil on pildistamiseks ja filmimiseks vajalik aparaat kogu aeg autos olemas. „Kui juhtub mõnda looma kohtama, siis on kaamera kohe võtta,“ ütleb mees, kelle Youtube'i kontolt leiab videosid erinevatest metsategelastest –urvalindudest ja värbkakust, koprast ja isegi ilvesest.