KevadFoto: Aldo Luud
Ilm
26. aprill 2020, 10:09

Maipühadeks lubatakse 14 soojakraadi

Nädala algus on vihmane ja oodata on lörtsi, kuid maipühadeks lubatakse kuni 14 soojakraadi.

Esmaspäeval on õhumass võrdlemisi niiske - öösel on sajuhooge harva, päeval aga laialdaselt ning vihma sekka tuleb ka lörtsi, vahendab ilmateenistus.ee Õhutemperatuur on öösel -2 kuni 2, päeval 5 kuni 10 kraadi.

Teisipäeval jääb Eesti madal- ja kõrgrõhuala piirimaile ning päeval võib ka üksikuid vihmahooge tulla. Ööks taevas selgineb ja õhutemperatuur langeb 0 kuni -4 kraadini, päeval on sooja 6 kuni 11 kraadi. Tuul puhub valdavalt läänekaarest ja on võrdlemisi nõrk.

Kolmapäeval on oodata vihma. Tuul pöördub idakaarde ja muutub päeva peale tugevamaks. Selgema ööga jahtub õhk sisemaal 0 kuni -4 kraadini, pilvisema päevaga kerkib õhutemperatuur 6 kuni 11 soojakraadini. 

Neljapäeva öösel sajab madalrõhuala mõjul vihma. Pärast keskööd taevas järk-järgult selgineb ning sadu lakkab. Päev on pilverünkadega, aga suuremat sadu neist ei tule. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni 5, päeval 8 kuni 13 kraadi. 

Reedel tugevneb kõrgrõhkkonna mõju ning ilm on sajuta ja ka võrdlemisi selge taevaga. Tuul pöördub põhjakaarest idakaarde, aga ilmselt veel ei tugevne. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni 2, kuid päeval tõusevad termomeetrinäidud 10 kuni 14 soojakraadini.