Karusloomafarmide keelustamise eelnõu tänuavaldus Riigikogu ees pärast eelnõu vastu võtmist.Foto: Karin Jaanus
Eesti uudised
2. juuni 2021, 18:32

KODANIKUÜHISKONNA VÕIT: riigikogu võttis vastu karusloomafarme keelustava seaduse. Loomakaitsjad: „Me astusime täna sammu, et olla paremad inimesed!“ (1)

Kolmapäeval olid riigikogu ette kogunenud loomade heaolu eest seisjad, kes ootasid pinevalt, kas nende 15 aastat tööd kannab lõpuks vilja, ehk kas riigikogu võtab vastu seaduse, mis keelustab Eestis karusloomafarmide pidamise. Eelnõu oli riigikogus hääletuse all juba neljandat korda. Õnneks tuli seekord võit. „Süda on väga soe, me astusime täna sammu, et olla paremad inimesed,“ rõõmustab loomaõiguslusorganisatsiooni Nähtamatud Loomad president Kristina Mering pärast teadet, et 56 riigikogu liiget toetas keelustamist.

„Selle üle saab olla ainult uhke ja tänulik, et riigikogu analüüsis, arutas, kuulas huvigruppe, erinevaid osapooli ja võttis vastu otsuse, et see seadus on mõistlik, hooliv ja ühtib väärtussüsteemiga, kus me tahame elada. See on ainult imeline. Ma ei oska seda rõõmu ja tänutunnet ära kirjeldada, sõnadest jääb vajaka!“ rõõmustab ta pisarsilmil.

Edasi lugemiseks: