Idüll À la ursus maritimus: Friida (paremal) Nordile: «Ära sa, vanamees, pahanda, aga looduses on nii paika pandud, et parem, kui nad sulle meie ühist last üldse ei näitagi. Küll sa oma kõhu ikka kuidagi täis saad, ega Tallinna loomaaed ole Põhja-Jäämeri!» Foto: Maaja Kitsing/Tallinna Loomaaed
Eesti uudised
11. veebruar 2014, 07:00

Jääkarulaps saab peagi 80päevaseks. Aga on ta tüdruk või poiss? (2)

Et tegemist on ursus maritimus’e ehk jääkaruga, pole asjatundjatel kahtlust, kuid kas loomaaed võib arvestada ülihinnalise karutüdrukuga, keda kõlbaks tallinlaseks jättagi, või veidi vähem väärtusliku karupoisiga, ei tea veel keegi. Tõehetk võib direktor Mati Kaalu sõnul saabuda märtsis.

Et tegemist on ursus maritimus'e ehk jääkaruga, pole asjatundjatel kahtlust, kuid kas loomaaed võib arvestada ülihinnalise karutüdrukuga, keda kõlbaks tallinlaseks jättagi, või veidi vähem väärtusliku karupoisiga, ei tea veel keegi. Tõehetk võib direktor Mati Kaalu sõnul saabuda märtsis.

24. novembril Tallinna loomaaias ilmale tulnud jääkarupoeg on võitmas südameid kogu maailmas. Selleks pole tal vaja oma kodukoopast ja armsa ema lähedusest hetkekski lahkuda.

Loomaaia veebikaamera võimaldab karubeebi kosumisel ööpäev läbi silma peal hoida ja üha lustlikumaks muutuv karupoeg pole siiani kellelegi pettumust valmistanud. Veidi kannatust palub ta siiski piidlejail varuda, sest iga laps tahab nii õrnas eas palju põõnata.

Ümmargune sünnipäev peaks karulapsel kätte jõudma õigupoolest homme, kuid mis lapsel sellest päevadelugemisest ? tal kogu karuelu veel ees.

Mõnikord kaovad nad emaga pesakaamera vaateväljast sootuks – huvitav, kuhu?

"Friida veedab põhilise aja koos pojaga pesakoopas, kuid vahetevahel viib ta poja pesa ümbritsevasse siseboksi," räägib Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal jääkarumamma jalutuskäikudest, mis jäävad kõrvalistele pilkudele varjatuks.

Edasi lugemiseks: