Maailm

Päikesesüsteemi naaberplaneedil elu ilmselt ei leidu (8)

LISA KOMMENTAAR

JUSS17. veebruar 2017, 17:58
Ka Maal oleks elu praegusel kujul enam kui küsitav, kui mee planeedil ei oleks piisavalt tugevat magnetvälja, mis kosmilise kiirguse ja päikeseloidete energia kinni püüab ning virmalistena magnetpoolustele suunaks..
jussikene17. veebruar 2017, 19:14
kui tuum jahtub nagu Marsil siis kaob mee planeedilt kõik alates magnetväljast.Jussikene kool on koht kus käia tasub.
?17. veebruar 2017, 22:18
Kas kellelgi on koolis käimata jäänud või? Kui nii, siis võid õhtukooli või kaugõppesse minna.
Kas avastasid oma arust jalgratta või? Täname selle ülitarkuse eest. Muidugi saab lõpuks kõik läbi. Kunagi, paljude miljardite aastate pärast jahtub ka Maa tuum, mis toob kaasa magnetvälja nõrgenemise. Kuid ilmselt enne seda jõuab Päike arengufaasi, vesinikuvarude vähenedes käivitavad mõnevõrra teistsugused termotuumasünteesid ja paike paisub mitusada korda, punaseks hiiuks. Neelates Merkuuri, Veenuse ja vahest isegi Maa. Kuid kui Maa isegi allaneelamisest pääseb, kergitab poolt taevast kattev hiidpäike temperatuuri maal enam kui tuhandele kraadile. Või isegi kahele. Mis on orgaanilise elu lõpp. Ja pärast üürikest hiidtähena laiutamist tõmbub Päike taas kokku ning kustub vähehaaval. Jättes Maa lõpuks kosmilisse pakasesse. Kunagi 65 miljardi aasta pärast järgneb elutu Maa kokkupõrge Kuuga koos kõige sellele järgnevaga. Ja kunagi väga-väga kauges tulevikus kustuvad kõik tähed, Paisuva universumi, entroopia tõttu aga järgneb lõputu hajumine auneosakesteks, kuni lõpuks ainet maises mõttes enam ei eksisteerigi.
hulkraksete eluvormideni17. veebruar 2017, 17:34
nii liigutav17. veebruar 2017, 18:11
kuidas korratakse meediat
!!!17. veebruar 2017, 16:55
Eluks sobivate tingimuste üheaegne kokkulangevus on ilmselt üsna haruldane. Veelgi haruldasem, kui neis tingimustes elu tekib. Ja veelgi haruldasem, kui see mikroobide tasandilt kõrgemate hulkraksete eluvormideni jõuab. Ja üliharuldane, kui tekib koguni mõistuslik eluvorm. Kuid loota väga kõrgele arenenud tsivilisatsiooni - see oleks juba hoopiski võimatuse piiri peal oletus. Ning kuigi Galaktikas on ligi 200 miljardit tähte, ei saa neid kõrgtsivilisatsioone siin kuigi palju olla.
jama toimib17. veebruar 2017, 16:47
!17. veebruar 2017, 15:24
Ilmselt on elu olemasolu üldse üks väga haruldane nähtus, mis nõuab väga paljude soodsate asjaolude kokkulangevust. Ja arenenud, eiti veel mõistuslikkuseni jõudnud elu veelgi haruldasem. Ning et veellausa aenenud kõrgtsivilisatsioon.