SIHT SILME EES: Keskkonnaminister Madis Kallase meelest tuleks riigimetsas raiumist vähendada. 22. septembril läheb ta oma ettepanekutega valitsuse istungile.

Foto: Kollaaž (Aldo Luud, Teet Malsroos, Rauno Volmar / Ekspress Meedia, Martin Ahven)
Eesti uudised
8. september 2022, 08:45

KAS RIIGIMETSA TULEKS VÄHEM RAIUDA? Keskkonnaminister: „Mina ei näe teist varianti!“ RMK laseks aga laastudel lennata endise hooga (4)

Lähinädalatel peaks selguma, kui suur on riigimetsa uuendusraie pindala 2023. aastal. Kui midagi ei muutu, siis peagi võivad metsade CO₂ heitkogused olla suuremadki kui meie põlevkivitööstusel. Kas raiemahtu tuleks vähendada, et metsad ikka CO₂ seoksid, mitte ei eraldaks? Riigimetsa Majandamise Keskus seda ei arva ja laseks harvesteridel mütata endise hooga. Keskkonnaminister Madis Kallas pooldab aga vähendamist: „Mina ei näe teist varianti, sest metsad on juba nii-öelda heitjad.“

Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) nägemuses peaks riigimetsa uuendusraie pindala 2023. aastal jääma varasematele aastatele vaid juuksekarva jagu alla. Seevastu koalitsioonilepingu mõistukõne ja metsanduse arengukava lubavad eeldada suuremat kärbet.

Edasi lugemiseks: