Foto: MATI HIIS
Ilm
18. jaanuar 2014, 10:37

ÜLESKUTSE: Loomakaitse Selts kogub hoiupaiga tegevuses pettunud inimeste lugusid (14)

Seoses võimalike probleemidega Tallinna Loomade Hoiupaigas on erinevad loomade ja loomakaitsega tegelevad organisatsioonid saanud mitmeid teateid, milles kirjeldatakse arusaamatusi Hoiupaigas.

Selleks, et probleeme Hoiupaigas konstruktiivselt lahendada, ootab Eesti Loomakaitse Selts (ELS) Hoiupaiga tegevuses pettunud inimeste lugusid, mis tuleks saata aadressile [email protected].

Mõned teated on ELSile juba laekunud. Ühes neist kirjeldatakse juhtumit, kus leiti Gonsiori tänava hoovist kolm kassipoega (silmad peas, karvkate olemas, suutelised end pesema) ja kolm täiskasvanud kassi. Leidja helistas hoiupaika ning kassipojad anti üle lootusega, et nüüd on kassidel mõneks ajaks soojem koht olemas.

Paar päeva hiljem helistas leidja hoiupaika, et uurida, kuidas kassipojad elavad ning kas on võimalus neid vaatama minna ja toiduga toetada. Helistaja sai aga suure šoki, kui talle teatati, et kassipojad on magama pandud, kuna nad ei saaks hoiupaigas ilma emata hakkama.

"Kindlasti palume lisada oma kontaktandmed, juhtumi täpne kirjeldus, aeg ja võimalikud tõendusmaterjalid," ütleb loomakaitse seltsi meediajuht Annika Lepp ja lisab, et koguvad asjakohaseid lugusid eelkõige selleks, et vältida anonüümset laimu ja käsitleda tekkinud olukorda ametlikul tasandil.

Ajalist piirangut ELS seadnud ei ole ja kui nähakse, et konkreetses loos esinevad asjaolud, mis vajavad ametiasutuste tähelepanu, pöördutakse Veterinaar- ja Toiduameti poole või tehakse avaldus politseile.

"Kui inimene soovib seda personaalselt teha, siis saame talle selleks abiks olla. Mida enam on konkreetseid juhtumeid, seda rohkem on võimalus midagi tekkinud olukorra parandamiseks ära teha. Seda koostöös ametkondade ja hoiupaigaga," teatab Lepp, et annavad lugudele vastamiseks ja kommenteerimiseks võimaluse ka hoiupaigale.